Máme poslední kusy Adventních kalendářů! Neváhejte s nákupem. TIP: vánoční kolekce s novinkami

Slavíme světový den štědrosti. Do pátku 3.12. zdvojnásobíme namixované dobré skutky.

Špatně se vám mixuje? Něco nefunguje? Zkuste si prosím Mixit pustit třeba v prohlížeči Edge, my to zatím opravíme. Omlouváme se!

Mixit na Rakaposhi (7788 m.n.m.)

Jak jistě víte, Mixit dobroty mohou být skvělou snídaní, svačinou nebo mlsáním, ale v neposlední řadě také plnohodnotnou součástí stravy na sportovní akce či vysokohorské expedice. Naposledy se Mixit podíval s českým horolezcem a dobrodruhem Jakubem Vlčkem až do Pákistánu.

Ahoj Mixiťáci,

zdravím vás po návratu z pákistánského  Rakaposhi (7788 m). Tuhle horu jsme si vybrali mimo jiné kvůli její kráse. Ladnými křivkami tyčícími se vysoko nad mraky dává jasně najevo, že tu není pro každého. Byla to láska na první pohled. Samozřejmě na ni nejde jentak skočit, je třeba se na sebe vzájemně naladit, aklimatizovat. Horu nejde znásilnit, musí vás k sobě pustit. Po měsíci námluv se nám otevřela, letmé dotyky v nižších polohách vystřídaly rázné přímočaré údery doprovázené čím dál intenzivnějším dýcháním. Po dosažení vrcholu jsme spali v jejím obětí vnímajíce její dech a tlukot srdce dalších pět dní, než jsme se rozloučili. S úctou, láskou a respektem. Děkuji, Rakaposhi, byla jsi nej.

Během náročných výstupů ve velehorách je potřeba se snažit co nejvíce doplňovat tekutiny a energii. Ve vysokých výškách to není jednoduché jednak kvůli obecné nechuti k jídlu a druhak kvůli časové náročnosti přípravy potravy. Přivést litr vody k varu zde trvá zhruba půl hodiny (pro zajímavost v 7000 m vře voda při 83 °C). Proto je fajn mít s sebou i potraviny, které nemusí projít varem. Důležité je mít pestrý výběr jídla, abyste zvýšili pravděpodobnost, že na něco z toho budete mít chuť. 

Ke snídani jsem střídal kaše, granoly, müsli  v různých příchutích. Jasnými favority byly Granola Slaný karamel a Kaše do kapsy Dolce Banana. Příjemnou změnou byla Zeleninová kaše či  MixitdrinkBěhem dne jsem  kromě sušeného masa vlastní výroby uzobával Chrunchy cheese. Zkrátka nepřišlo ani praktické balení Mixitek. Po večeři jsem ve spacáku s chutí ještě zobnul Uzeného kokosu.

S Mixitem mám dobré zkušenosti dlouhodobě. K prvnímu setkání  s Mixitkami  došlo v roce 2015 při bikepackingovém závodu přes Evropu  4100 km dlouhém Transcontinentalu, při kterém jsem skončil po 12-ti dnech na 7. místě. Mixitky nesměly chybět při zdolávání nejvyšší severní stěny Alp – Eigeru ani při dalších významných výstupech v různých oblastech. Na Rakaposhi jsem byl vybaven celým arzenálem designových mixiťáckých tubusů plných zdravých, chutných a energeticky bohatých dobrot. 



Zpět na všechny články

0 Komentářů k článku Mixit na Rakaposhi (7788 m.n.m.)


Komentář

Další články

0 Košík Nahoru