Semínkové Mixit krekry
Zkuste nahradit nezdravé slané pochutiny domácími semínkovými krekry, budete se cítit skvěle! Jejich příprava je navíc opravdu rychlá a snadná a pokud vynecháte sýr, tato pochoutka bude ještě i veganská. Tak se do toho pustíme...
✅Na cca 300 g výsledného produktu budeme potřebovat:
✔️200 g Mixit semínkového müsli (předpřipravili jsme pro vás mix ovesných vloček, ovesných lupínků, loupaného konopného semínka, lněných, dýňových a slunečnicových semínek)
✔️100 g celozrnné žitné mouky
✔️sůl, kmín, koření dle chuti
✔️cca 300 - 350 ml vlažné vody
✔️nastrouhaný sýr parmazánového typu
1) Polovinu semínkového müsli rozmixujeme na mouku, druhou polovinu si necháme jak je. Smícháme s moukou, přidáme sůl a koření.
2) Postupně přidáváme vodu a vypracujeme řidší těsto.
3) Necháme 10 min odpočinout, aby dostatečně vsáklo vodu, poté rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem v tenké vrstvě. Nožem nebo rádlíčkem naznačíme, jak budeme po upečení krekry krájet.
4) Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 45-55 min podle toho, jak hodně křupavé krekry chceme mít. Během pečení můžeme několikrát na chvíli troubu otevřít, aby se rychleji vypařila voda.
5) Cca 10 min před vytažením z trouby můžeme posypat sýrem dle chuti. Po upečení rozlámeme nebo rozkrájíme na jednotlivé kousky a můžeme konzumovat.
Za křupavý recept děkujeme Majdě.
Zpět na všechny články
0 Komentářů k článku Semínkové Mixit krekry