Vánoční pečení s Mixit
Zkoušeli jste již vánoční cukroví s Mixit? Ve spolupráci s blogem MK life jsme pro vás přichystali tip, jak do letošního cukroví zakomponovat i müsli od Mixit. Děkujeme Míše za tento skvělý recept a abychom se do toho mohli rovnou pustit, pojďme si shrnout, co všechno budeme potřebovat...
- 1 a 1/2 šálku Mixit zrní: můžeme použít směs libovolných druhů
- 1/4 šálku javorového sirupu nebo medu
- 1/4 šálku kokosového oleje - jde použít i jiný, ale menší množství
- na pánev si připravíme javorový sirup nebo med
- k sirupu přidáme 1/4 šálku kokosového oleje
- celou směs pak začneme na pánvi prohřívat po dobu asi 5 minut - nevaříme
- olejovo-cukernou hmotu pak nalijeme do mísy, ve které máme připravenou směs müsli
- dobře promícháme
- do formiček na muffiny lžící napěchujeme připravenou směs
- snažte se vytvořit v muffinu pomyslný košíček, udělejte mu mírně vyvýšené okraje, lépe se pak bude plnit
- pečeme na 180°C 15 minut
- po vyndání z trouby vezmeme lžíci a ještě jednou horkou směs lžící umáčkneme ke dnu formiček a necháme vystydnout
- vystydlé košíčky jsou pevné a ideální jako korpus, který stačí jen naplnit dle libosti - například bílým jogurtem nebo tvarohem, čerstvým či sušeným ovocem a ozdobit čerstvou mátou
- hotové cukroví je třeba uchovávat v chladu, protože v teple med povoluje a je košíček mírně lepkavý
Přejeme dobrou chuť a pokud se do této dobroty pustíte, nezapomeňte se o to s námi podělit na Facebooku či Instagramu! ;)
Zpět na všechny články
0 Komentářů k článku Vánoční pečení s Mixit