Nové výhodné balení křupavého ovoce: Velká křupavá jahoda a Velká křupavá malina

Špatně se vám mixuje? Něco nefunguje? Zkuste si prosím Mixit pustit třeba v prohlížeči Edge, my to zatím opravíme. Omlouváme se!

Lyofilizované ovoce pro malé gurmány

Starostliví rodiče určitě souhlasí s tvrzením, že čerstvé ovoce je důležitou součástí dětského jídelníčku. Co si ale počít, když děti čerstvé ovoce nemají vždy v lásce? 

Pyramida výživy pro děti, kterou sestavil Národní ústav pro vzdělání ukazuje, že ovoce a zelenina by měly tvořit nedílnou součást dětského jídelníčku. Mnoho nutričních terapeutů se dokonce shoduje, že dětem prospívá zařazovat zeleninu a ovoce ve zvýšeném množství v průběhu celého dne. Pestrý a vyvážený jídelníček bychom však měli skládat ze všech pater pyramidy. 


Co když však dítě není vždy ochotné sáhnout po čerstvém ovoci? Čerstvé jablíčko je pro malého gurmána už nuda? Je čas hledat stejně zdravé alternativy.
Odborníci na výživu poukazují na to, že trik, který usnadňuje život rodičům, může být používání různých forem podávání ovoce - kromě čerstvé formy - můžete použít i koktejly, džusy a - na co se v tomto článku zaměřujeme - lyofilizované ovoce. My v Mixit mu říkáme Křupavé ovoce. 


Co je to lyofilizované ovoce?

Technika lyofilizace je sušení mrazem - tento technologický proces je široce používán a umožňuje zachování nutričních hodnot, vitamínů a především chuti a přírodní barvy. Na konci procesu lyofilizace dostaneme lehkou křupavou dobrotu, která je sušením mrazem zbavena pouze vody. Proč je lyofilizované ovoce tak lehké? Protože u čerstvého ovoce váží nejvíce voda (až 90%).
Přestože v sezóně nic nemůže konkurovat čerstvému ovoci přímo ze sadu od místního zahradníka - díky sušení mrazem jsme schopni udržet vitamínovou bombu i v zimních měsících nebo také na cestách, kdy si nemůžeme z praktických důvodů dovolit převážet čerstvé plodiny. Lyofilizované ovoce ve formě ovoce nebo ovocného prachu obsahuje veškerou sílu vitamínů, autentickou chuť a barvu.



Proč Křupavé ovoce stojí opravdu za to? 

Díky netradičním vlastnostem, křupavosti v kombinaci s výraznou chutí je pro děti přímo stvořené a je dobré ho mít vždy po ruce. Křupavé ovoce není náročné na přípravu - ať už si jím vylepšíte jogurt, nápoj, müsli, kaši nebo dezert, snadno se skladuje, má dlouhou trvanlivost bez nutnosti přidávat jakékoliv umělé konzervanty a další umělé látky.
Zajímavá forma a velmi intenzivní ovocná chuť je silnou konkurencí tradičním sladkostem. Zkuste s námi porazit bonbóny a nezdravé chipsy! Rozdíl mezi lyofilizovaným ovocem a umělými sladkostmi je v tom, že intenzivní sladká chuť křupravého ovoce je tvořena přírodními ingrediencemi - tak jak to příroda zamýšlela. Možná namítnete, že lyofilizované ovoce obsahuje více cukru než to čerstvé - to je však způsobeno menším objemem po sušení mrazem. 

TIP: Křupavé ovoce může být dokonce jedním z prvních experimentů s pevnou stravou pro batolata - díky své jemné struktuře a dojmu „tání v ústech“, jako by byly speciálně vytvořeny pro děti stravující se podle metody Baby Led Weaning  (tzv. Metoda BLW). 

Křupavé ovoce na Mixit

Pokud máte obavy, že vaše dítě nejí dost čerstvého ovoce, nebo je ovocná sezóna u konce, mrazem sušené ovoce je skvělá volba. Křupavé ovoce je zábavným zpestřením jídelníčku pro ty nejmenší, je zdravým občerstvením a lákovou svačinou i pro dospělé. 

Podívejte se zde na  celou škálu lahodného lyofilizovaného ovoce od Mixit. Můžete si také sestavit lyofilizované ovoce podle vlastní chuti nebo vkusu a podle chuti vašeho dítěte.

Zpět na všechny články

0 Komentářů k článku Lyofilizované ovoce pro malé gurmány


Komentář

Další články

0 Košík Nahoru