Mrkvový dort
Nový recept, jak připravit velikonoční mrkvový koláč s Velikonočním mixem a mrazem sušeným ovocem. Opět v podání Jany, která tvoří blog Eat & Bake & Travel. Jak udělat tuto nadýchanou dobrotu, která potěší nejednu návštěvu, se dozvíte právě zde.
Budeme potřebovat:
Korpus:
150g pohankové mouky
180g nastrouhané mrkve
150ml rostlinného mléka
150ml vody
2 lžičky prášku do pečiva
1,5 PL směsi skořice a perníkového koření
kůra z 1 citronu
2 vejce (bílky a žloutky oddělit)
trošku flavdrops nebo tekuté stévie
100g erythritolu nebo jiná sladidla
Jak na korpus:
Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme sníh. Všechny suroviny smícháme dohromady kromě mrazem sušeného ovoce a mírně rozmixujeme ponorným mixérem, netřeba dohladka. Pomalu přimícháme sníh z bílků a mrazem sušené ovoce.
Pečeme na 160 stupňů asi 60 minut.
Krém:
250g ricotty
450g měkkého odtučněného tvarohu
vanilkový extrakt
flavdrops nebo tekutá stévie
Jak na krém:
Vše smícháme dohromady, dosladíme stévií podle chuti. Korpus přeřízneme na polovinu a naplníme větší částí krému. Zbytkem krému natřeme vrch dortu. Necháme chladit pár hodin v ledničce.
Dozdobení:
Hotový dort ozdobíme vajíčky a posypeme müsli.
A je hotovo! Přejeme dobrou chuť!
Zpět na všechny články
0 Komentářů k článku Mrkvový dort