Špatně se vám mixuje? Něco nefunguje? Zkuste si prosím Mixit pustit třeba v prohlížeči Edge, my to zatím opravíme. Omlouváme se!

Veganská omeleta s uzeným kokosem

Mixit recepty: Veganská omeleta s uzeným kokosem

Veganská kuchyně to nejsou jen salátové listy. Jednoduchost vaření, bohatost surovin a neustálé hledání nových technik inspiruje více a více lidí po celém světě.

Připravili jsme pro vás veganské menu (v tomto případě výborný tip na snídani nebo večeři), výživné a plné energie. Tato smyslná hostina vás posilní a pozitivně naladí na celý den. 

Žádný den se neobejde bez jídla, naštěstí se můžeme vědomě rozhodnout, co budou naše talíře obsahovat. Nechte se inspirovat a prožijte dnešek s naším jídelníčkem založeným na rostlinné stravě. 

Složení:

50 g - Zrní v plné polní

50 g - Kukuřičné vločky

60 g - Cizrnové mouka (ne instantní)

20 g - Uzený kokos

150 ml - Teplá voda

Polovina středně velké cibule

Polévková lžíce oleje

Špetka černé soli (může to být i himalájská sůl)

Špetka koření

Špetka kurkumy


Způsob přípravy:

1. Směs na omeletu připravíte smícháním cizrnové mouky s teplou vodou, černou solí, pepřem a kurkumou. Směs by měla mít jednolitou konzistenci.

2. Přidejte "Zrní v plné polní" a kukuřičné vločky, důkladně je promíchejte.

3. Cibuli zpěníme na oleji na nepřilnavé pánvi.

4. Když je cibule osmažená, připravenou směs na omeletu rovnoměrně rozmístěte na pánev, zakryjte ji pokličkou a na středním ohni ji nechte asi 2 - 5 minut.

5. Když jsou okraje smažené omelety dozlatova, je čas ji převrátit.

6. Omeletu ponechte dalších  2 - 5 minut na středním ohni.

7. Po přípravě posypte omeletu uzeným kokosem a podávejte s čerstvou zeleninou. 

Zpět na všechny články

0 Komentářů k článku Veganská omeleta s uzeným kokosem


Komentář

Další články

0 Košík Nahoru